Nieuwsoverzicht

Het nieuws van de laatste drie maanden vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

Ruimte voor spel, water en groen in Heuvelwegzone

Met meer ruimte voor spelen, water en groen wil de gemeente een extra kwaliteitsimpuls geven aan de groene strook langs Heuvelweg en Gr. W. de Rijkelaan in Leidschendam. Inloopavond donderdag 6 april.

Week van het Geld 2017

Van maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart vindt landelijk de Week van het Geld plaats. De gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert in het kader van deze week verschillende activiteiten. Doel hiervan is om geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken en inwoners te helpen om grip te houden of weer te krijgen op hun portemonnee.

Heuvelweg 28 maart afgesloten

De Heuvelweg is dinsdag 28 maart tussen de Burgemeester Banninglaan en Prinsensingel afgesloten voor verkeer richting Leidschendam Noord.

Leidschendam-Voorburg draagt diversiteit warme harten toe

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en we moeten respectvol met elkaar omgaan. Met die boodschap onthulde wethouder Frank Rozenberg (LHBT-zaken) in het kader van de Week van de Lentekriebels twee gigantische harten op het Stationsplein in het Huygenskwartier Voorburg.

Klein Plaspoelpolder Parade op 27 maart

Klein Plaspoelpolder, het gebied aan de Vliet tussen de Plaspoelkade en Sijtwende, wordt de komende jaren grondig vernieuwd. De gemeente wil graag dat de invulling van deze locatie aansluit bij de ideeën van buurtbewoners. Hiervoor houdt de gemeente maandag 27 maart tussen 17.00 en 19.30 uur de ‘Klein Plaspoelpolder Parade’.

Mebin

Binnenkort nieuwe Dijsselbloem met turn- en gymzaal

De bouw van een nieuwe basisschool voor De Dijsselbloem aan de Delflandlaan in Voorburg kan binnenkort van start.

Herontwikkeling Damlaan 66-68

De bouw van 20 appartementen, 14 inpandige parkeerplaatsen en circa 150 m² commerciële ruimten op de locatie in het Damcentrum, waar voorheen Fleur 2000 was gevestigd, kan binnenkort van start.

Fietscoaches verwijzen fietsers naar nieuwe stallingsplekken

Afgelopen week heeft de gemeente 22 nieuwe fietsrekken geplaatst op de hoek van de Burgemeester Banninglaan en de Heuvelweg. In dezelfde omgeving komt later dit jaar ook nog een overdekte fietsenstalling. Zo kunnen forenzen die met de fiets naar de tramhalte gaan, netjes en veilig hun fiets parkeren.

Reconstructie Stompwijkseweg feestelijk van start

Donderdagmiddag 9 maart is de start van de langverwachte reconstructie van de Stompwijkseweg feestelijk gevierd met de onthulling van één van de bouwborden. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar gaan duren en leiden tot een moderne weg die voor langere tijd onderhoudsvrij is.

onthulling bouwbord Stompwijkseweg

Ondertekening Green Deal eerste concrete stap na Energieagenda

Woensdag 8 maart 2017 heeft minister Kamp van Economische Zaken samen met 30 gemeenten, 5 netbeheerders, en de 12 provincies een Green Deal ondertekend die gemeenten in staat stelt om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas. Wethouder Floor Kist heeft deze namens gemeente Leidschendam-Voorburg mede ondertekend.

Pagina's