Nieuwsoverzicht

Het nieuws van de laatste drie maanden vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

Werk in Laan van Haagvliet

Vanaf 23 januari werkzaamheden in Laan van Haagvliet in Voorburg. Er komt nieuwe riolering en een duurzame oplossing voor het opdrukken van bestrating door boomwortels, met behoud van ca dertig bomen.

Gemeente opent servicepunt in Voorburg

Vanaf woensdag 18 januari kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg ook in het Huygenskwartier in Voorburg op afspraak een ID-kaart, paspoort en rijbewijs aanvragen.

Sportproeverij met de sportstrippenkaart

Inwoners met goede voornemens om (meer) te gaan bewegen en sporten, kunnen het nieuwe jaar goed starten. Vanaf nu kunnen inwoners met de sportstrippenkaart drie gratis proeflessen volgen bij maximaal vier sporten, en dat bij 34 sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg.

Inloopbijeenkomsten beoogde locaties ondergrondse containers Voorburg-Midden

Vandaag en morgen ontvangen inwoners van Voorburg-Midden een brief van de gemeente waarin ze worden uitgenodigd om zich aan te melden voor één van de drie inloopbijeenkomsten. De bijeenkomsten gaan over de beoogde locaties voor ondergrondse containers.

Pilot voor het opsporen van fraude met bijstandsuitkeringen

De gemeente start een pilot om beter te kunnen controleren op fraude met bijstandsuitkeringen. In deze pilot onderzoekt de gemeente of het met behulp van computeranalyses mogelijk is om beter mensen op te sporen die onrechtmatig een uitkering ontvangen.

Mogelijkheden kledinginzameling voor stichtingen en verenigingen vergroot

Op 20 december 2016 heeft de gemeente een regeling vastgesteld waarmee stichtingen en verenigingen op eigen terrein en ook bij particulieren (denk bijvoorbeeld aan een tankstation) een kledingcontainer mogen (laten) plaatsen.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Tigelaar

Dames en heren, we zijn de drempel van 2017 overgegaan en staan met elkaar in de ruimte van een nieuw jaar. Die ruimte gaan we met elkaar invullen, kijken samen naar nieuwe kansen en mogelijkheden en we vragen ons af wat hebben we nodig om in 2017 in die ruimte samen te leven. Wat gaat u doen? Onthoudt u daarbij één ding: we hebben elkaar nodig!

Nieuwjaarsreceptie

Kolfschotenlaan duurzaamste weg Leidschendam-Voorburg

Over enkele maanden is de Burgemeester Kolfschotenlaan de duurzaamste weg in Leidschendam-Voorburg. Het ‘groene’ werk langs de weg is al uitgevoerd; maandag 16 januari begint het werk aan de weg.

Voorrang voor fietsers Dobbelaan

Huisvesting statushouders Jupiterkade Den Haag

Op de hoek Binckhorstlaan en Jupiterkade in Den Haag zijn 30 tijdelijke woningen voor in totaal 120 statushouders gerealiseerd. De eerste nieuwe bewoners komen er naar verwachting in december 2016 wonen. Meer informatie hierover vindt u op de website van gemeente Den Haag.

Pages