Nieuwsoverzicht

Het nieuws van de laatste drie maanden vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

Bewegen met plezier tijdens lessen Schooljudo

Vandaag hebben kinderen van basisschool De Springplank uit handen van wethouder Stemerdink (Sport) een diploma ontvangen ter afsluiting van het project Schooljudo. Zes weken lang hebben kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 met elkaar gestoeid, gewerkt aan een stevige houdgreep en vooral veel plezier met elkaar gehad.

Pilot Buurt M/V van start

Buurt m/v zet zich vanaf donderdag 16 februari 2017 actief in voor kwetsbare wijkbewoners. Buurtbewoners helpen buurtbewoners om onder meer eenzaamheid tegen te gaan.

Nieuwe afspraken over goed en betaalbaar wonen in Leidschendam-Voorburg

Meer sociale huurwoningen en lagere woonlasten voor mensen met de laagste inkomens. Dat willen gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties met elkaar de komende drie jaar bereiken. Op donderdag 9 februari 2017 hebben gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest en hun huurdersorganisaties de nieuwe prestatieafspraken ondertekend.

Genomineerden Sportprijzen 2016 bekend

Gisteren zijn de namen bekend gemaakt van de sporters en sportteams die genomineerd zijn voor de Sportprijs 2016 van onze gemeente. Dit is gebeurd door een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Sportprijs-jury. Nu is het nog spannend tot woensdag 22 februari, de dag waarop de winnaars van de prijzen deze officieel in ontvangst mogen nemen in het gemeentehuis van Leidschendam.

Tegel eruit, plant erin

Groen is belangrijk voor een gezonde, sfeervolle leefomgeving. Onder het motto ‘tegel eruit, plant erin’ wordt het mogelijk om in de openbare ruimte tegels te verwijderen en stoeptuintjes te maken.

Geveltuintjes

Investeren in schoolgebouwen voortgezet onderwijs

Goed onderwijs is belangrijk om optimale kansen te creëren voor de kinderen in Leidschendam-Voorburg. Iedere kind moet zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen om optimaal mee te kunnen doen. Onderwijs speelt hierbij een centrale rol. Goede schoolgebouwen zijn belangrijk om goed onderwijs te kunnen geven. Daarom is er een Integraal Huisvestingsplan voor het voortgezet onderwijs opgesteld.

Positieve sfeer en waardevolle inbreng inwoners bij inloopbijeenkomsten Voorburg-Midden

Gisteravond vond de laatste van drie informatiebijeenkomsten plaats over de beoogde locaties voor ondergrondse containers in Voorburg-Midden. Deze containers zijn nodig voor de nieuwe manier van afval inzamelen.

Mooier groen en betere paden op begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Inwoners van Leidschendam-Voorburg waarderen de drie gemeentelijke begraafplaatsen om hun stilte, natuur en wandelmogelijkheden. De gemeente gaat verbeteringen aanbrengen, die een bezoek kunnen veraangenamen.

Race om titel ‘Groenste Stad van Nederland’ van start: Leidschendam-Voorburg gaat ervoor!

Leidschendam-Voorburg doet in 2017 mee aan de strijd om de titel ‘Groenste Stad van Nederland.’ Vandaag vond de aftrap plaats van de Nationale Groencompetitie.

Saskia Bruines nieuwe wethouder D66 Den Haag

Wethouder Saskia Bruines vertrekt naar gemeente Den Haag. De fractie van D66 Den Haag heeft haar gekozen als opvolger voor wethouder Ingrid van Engelshoven.

Pages